Тонкощі та особливості вибору дитячої зимової куртки

Тонкощі та особливості вибору дитячої зимової куртки
Дитяча куртка – це універсальний одяг, який використовується 3 сезони. Основними відмінностями цього виду одягу є щільність, наповнювач, матеріал та внутрішня підкладка. Правильно підібрана курточка захищатиме малюка від холоду, підкреслюватиме його індивідуальність і забезпечуватиме відчуття комфорту.

Основні характеристики зимової дитячої куртки

До зимової дитячої куртки батьки завжди мають низку певних вимог. Насправді, в цьому немає нічого дивного. Зимовий період дуже мінливий і різноманітний, тому перелік важливих характеристик, які забезпечать дитині комфорт і затишок повинні знати всі батьки.
 
Дуже часто настання зимового періоду для багатьох батьків стає несподіванкою та застає їх зненацька. За підсумком вибір робиться швидко та необдумано.
 
Дуже важливо при виборі дитячої зимової куртки дотримуватися таких рекомендацій:
 
1.В першу чергу зимова куртка має бути теплою, легкою та зручною для дитини.
 
2.Для зими варто віддати перевагу непромокальним і не продувається матеріалам.
 
3. Наявність високого коміра мінімізує можливість переохолодження.
 
4.Наявність вільного каптура є додатковим захистом від пронизливого вітру.
 
5.Для найменших найнадійніше використовувати конверт або комбінезон.
 
6. Обов'язково наявність світловідбиваючих елементів на куртці.

Яким тканинам і матеріалам віддати перевагу

Для пошиття дитячого теплого одягу найчастіше використовують комбіновані матеріали з високим додаванням синтетичних волокон. Таке поєднання дозволяє матеріалу дихати, захищати від вологи та вітру. Крім того, для додаткового захисту тканину зазвичай покривають спеціальним просоченням, щоб захистити її від промокання під дощем і снігом.
 
Окрему увагу варто приділити мембрані. Це матеріал з лійкоподібними порами. Така особливість дозволяє не допускати перегріву, зберігати тепло та відводити вологу. Але при цьому важливо знати, що речі з мембрани потребують спеціального догляду. Навіть при активному русі дитина в такому одязі не відчуватиме дискомфорту.

Яким утеплювачам віддати перевагу

Першорядна характеристика зимової куртки, яка має хвилювати батьків при виборі – це захист від холоду. На сьогоднішній день у продажу представлені куртки з різними утеплювачами та їх функціональними характеристиками. Кожен з них має свої плюси та мінуси:
 
1.Пух чи перо – натуральний легкий наповнювач, який чудово підходить для дитячого одягу. Головним мінусом є складність у догляді, після багатьох чисток пух може збиватися, а значить втрачати свої функції.
 
2.Овчина - дуже теплий, але не найзручніший варіант. Матеріал швидко намокає, довго сохне та є важким матеріалом для дитячих речей.
 
3.Синтепон, холлофайбер, ізософт та інші подібні наповнювачі. Всі вони ідеальні для дитячого одягу, чудово утримують тепло, легкі і не потребують делікатного догляду.
 
Якщо ви стоїте перед вибором наповнювача, то віддайте перевагу сучасним варіантам. Вони вам забезпечать тепло, комфорт та безтурботний догляд.

Як правильно вибрати дитячу куртку

Вибір дитячої куртки залежить від віку та пори року. Щоб покупка була вдалою та відповідала всім очікуванням, необхідно дотримуватися таких принципів:
 
- розмір куртки повинен відповідати дитині, інакше вона або сковуватиме рухи, або створювати дискомфорт через великий розмір. При виборі розміру враховуйте майбутню потребу в додатковому шарі одягу,
 
- верхній шар куртки повинен бути з ізософту, тинсулейту, нейлону або поліестеру. Водовідштовхувальні та дихаючі характеристики забезпечать усі необхідні вимоги до верхнього одягу,
 
- підкладка – це внутрішній шар, який має прилягати до тіла. Найприйнятнішим варіантом для дитячої куртки є фліс. Він добре зберігає тепло, відводить вологу і «дихає»,
 
- манжети – це частина куртки, яка захищає від вітру, холоду та вологи. Дуже важливо, щоб вони були виконані з трикотажу або флісу, приємного матеріалу для тіла.
 
Дотримуючись цих нехитрих рекомендацій, ви маєте можливість купити якісну та комфортну зимову куртку для вашої дитини.