Основні правила вибору та купівлі гумових чобіт дитині

Основні правила вибору та купівлі гумових чобіт дитині
Дощова погода – це не привід сумного настрою в домашніх стінах. Дитинство – це саме той час, коли будь-яка погода сприймається як нова пригода. Саме тому потрібно знаходити вихід із будь-якої ситуації. Головним завданням батьків при цьому залишається питання зовнішнього вигляду, яке не зашкодить здоров'ю дитини. Правильно підібрані гумові чоботи та верхній одяг, одні з найголовніших предметів гардеробу, на які варто звернути увагу.

Чому приділити увагу при виборі гумових чобіт

При виборі гумових чобіт важливо розуміти, що це взуття для певної погоди і воно не вимагає постійного використання. Насамперед батьки повинні знати, що вони не будуть мати анатомічну підошву та ортопедичні устілки, які є важливими для дитини. Саме тому гумові чоботи діткам до 3 років найкраще не носити. Дітям старшого віку необхідно стежити за кількістю проведеного часу у такому взутті.
 
Щоб правильно підібрати гумові чоботи дуже важливо знати основні особливості:
1. Матеріал. Як не дивно, але гумові чоботи можуть бути представлені з різноманітних матеріалів:
 
  - Гума - останнім часом використовується все рідше. Він не гарантує сухість ніг, хоча б з тієї причини, що ноги дитини в них швидко потіють і стають вологими,
 
  - полівінілхлорид – сучасний матеріал, що володіє високою міцністю, легкістю та довговічністю,
 
  - етиленвінілацетат – у народі його називають «пінка». Легкий, стійкий до морозу, що добре для використання навіть у демісезонний період,
 
  - поєднання кількох матеріалів – унікальна комбінація для взуття як в осінній, так і навесні періоди.
 
2.Особливості підошви. Щоб не мати в майбутньому неприємних сюрпризів зі стопою та здоров'ям дитини, дуже важливо, щоб підошва відповідала таким характеристикам:
 
  - широка та висока підошва дозволить рівномірно розподілити навантаження по ніжці, а також не мінімізувати промерзання у холодний період часу,
 
  - гнучкість підошви, яка забезпечує легке та вільне пересування дитині,
 
  - рельєфність, вона мінімізує ковзання та забезпечить безпеку ходьби.
 
3.Мисок і п'ята. Це ті елементи на гумовому чоботі, які мінімізують травми та гарантують правильне положення ніжки у взутті.
 

Особливості зовнішніх та внутрішніх характеристик


Першочергово в перші роки життя батьки особливо несуть відповідальність за дитину та її здоров'я.
 
Вибір одягу та взуття насамперед має бути обґрунтований їх якісними характеристиками. Зовнішня привабливо це добре, але якість і функціональні характеристики грають значно більше значення.
 
Якщо йдеться про гумові чоботи, то на холодний період часу утеплювач є обов'язковим. Для літнього сезону м'якого трикотажу всередині цілком достатньо.
 
Дуже затребуваною є модель гумових чобіт з теплим вкладишем, що виймається. Таку підкладку зручно не лише прати, а й сушити.
 
Особливу увагу варто приділити внутрішнім швам. Їхній стан можна перевірити навпомацки, засунувши руку всередину чобіт. Їх акуратне оздоблення дозволить не відчувати дискомфорту та незручностей.
 

Основні правила щодо вибору розміру


Щоб максимально правильно вибрати гумові чоботи, звичайно, краще їх приміряти. Але якщо покупка здійснюється через інтернет-магазин, зазвичай такої можливості немає. Саме тому, правильно вимірявши розмір дитячої ніжки необхідно додати 1-1,5 см плюс, щоб забезпечити необхідний простір для носочка або на випадок, якщо ніжка набрякає, що цілком властиво при використанні гумових чобіт.
 
Гумові чоботи не вимагають особливого догляду. Їх досить протирати по вулиці губкою і не пересушувати.