Одяг для новонароджених - сліпи. Як вибрати розмір сліпа?

Одяг для новонароджених - сліпи. Як вибрати розмір сліпа?
Кожна мама прагне забезпечити дитину чудовим захистом, а також найкращими речами, які створять для нього атмосферу спокою і захищеності. Тому той одяг, яка буде використовуватися при виписці з пологового будинку, зазвичай отримується заздалегідь, оскільки в останні тижні перед пологами у мами точно не буде часу на покупки в супермаркеті. Перекладати таку відповідальність на батька не слід. Навіть самі виконавчі тата просто не розбираються в тому, що підходить для крихти так, як це роблять мами.

Найчастіше вибір дбайливих батьків падає на сліпи, представлені в будь-якому спеціалізованому магазині десятками моделей. Даний термін є іноземним, але будь-яка досвідчена мама знає його значення. Сліп тотожний дитячому комбінезону. Цей предмет гардероба відрізняється чудовим рівнем комфорту і універсальності, тому може замінити для дитини повзунки, сорочечки та інші одягу.

Відповідний комбінезон для виписки. Незалежно від того, в який час буде відбуватися виписка, батькам обов'язково потрібно підготувати комплект одягу для малюка. Враховуйте, що в літній час комбінезон повинен бути більш легким, тому краще зупинитися на бавовняного матерії. Дитині однаково незручно перебувати в дуже теплій або досить ізолюючої від холоду одязі, так як його організм просто не має здатності до терморегуляції, що з'являється з роками.

Зимовий сліп обов'язково повинен бути виготовлений з використанням фланелевою тканини. Даний елемент одягу з часом навчиться одягати навіть тато, так як він відрізняється невеликим числом застібок, якими можуть бути гудзики, кнопки або зав'язки. Виріб не потрібно протягувати через головку, що може бути небезпечно в такому віці, тому процедура надягання стає максимально простий.

СЛІП ДЛЯ НОВОНАРОДЖЕНОГО

Для малятка найкраще вибрати сліп, який має кілька застібок. Коли заклепки будуть розстебнуті, дитини залишається розташувати в комбінезоні, протягнувши його ручки в рукава, після чого тільки заново застебнути кнопки. Фахівці не рекомендують купувати для дітей, які нещодавно з'явилися на світло, дуже яскраві речі. Крім психологічного ефекту, такий одяг обов'язково містить штучний пігмент, в якості якого упевнитися складно. Також такі речі не вдасться прати в загальному комплекті зі звичайними речами. Після завершення полоскання вироби яскравою кольорової палітри часто втрачають свій вигляд, тому їх доведеться швидше замінювати.

Також не варто зупинятися на нарядах, створених з використанням синтетичних тканин. Штучні матеріали можуть надати дуже серйозної шкоди здоров'ю дитини, організм якого ще не виробив звичку носіння подібних речей. До того ж шкіра малюка надзвичайно сприйнятлива, тому вибір на користь подібного одягу може стати причиною алергічних проявів. Найбільш практичними можна назвати комбінезони, які мають тільки кнопки в якості застібок. Ґудзики можуть не тільки відірватися в процесі експлуатації, а й зажадають більше часу для того, щоб переодягнути малюка.

Матусі, які мають великий досвід, не рекомендують використовувати піжаму для грудничка, якщо та застібається на спинці. Даний варіант створює чимало незручностей для самої дитини, також в даній піжамі буде складно міняти підгузник або одягати денну одяг.

Розміри комбінезона новонародженому. Щоб не довелося шкодувати про власний вибір, слід уважно вивчити те, які комбінезони представлені на ринку, скориставшись розмірної сіткою. Помилка, яку допускають багато батьків, полягає в купівлі речей на виріст. Не слід повторювати цей досвід на власній практиці. Великий сліп купити нескладно, але він не буде щільно прилягати до тіла малюка, тому і зігріти дитину йому не вдасться.

У зимовий час такий одяг може стати причиною застуди для незміцнілого організму. Речі обов'язково повинні відповідати поточним розмірам тіла малюка. Для визначення габаритів дитини досить виміряти зріст, а всі інші параметри в перші роки життя можна не враховувати. Після отримання даної характеристики залишиться тільки знайти її в розмірній сітці.

Якщо ж батьки тільки чекають поповнення і бажають вгадати розмір для одягу новонародженого, то тут для них буде кілька корисних порад:

  • В ході УЗД сказали, що малюк буде великим? Тоді вибирайте виріб 62-го розміру.
  • Батьки дитини відрізняються середнім ростом? Тоді і малюк навряд чи буде високим, йому слід доглянути сліп 50-го розміру.
  • Якщо малюк народився раніше терміну, то слід купувати самий маленький комбінезон. Але не забувайте, що такому малюкові потрібно більше теплий одяг навіть в літній період, так як у нього зазвичай спостерігаються збої в температурному балансі.

Переваги комбінезона. Багатьох батьків цікавить питання, чому комбінезони сьогодні користуються такою популярністю. Причин чимало: сліпи створюються не перше десятиліття і виробники встигли позбутися від усіх тих негативних рис, якими їх одяг могла володіти раніше. Так, комбінезон дозволяє відмовитися від використання традиційних сорочечок або повзунків. Сліпи, створені з натуральних матеріалів, не можуть завдати шкоди дитині. Сьогодні є кілька різних моделей комбінезонів, які підходять для дітей різних вікових категорій. Це дозволяє знайти одяг для малюка в зимовий і літній сезон.

Сліпи дуже зручно одягати, що важливо, з огляду на, як часто доводиться переодягати малюка. Якщо дитина перебуває в комбінезоні, то він завжди оточений теплом. На відміну від кофтинок, сліп не може задерти, тому спинка малюка завжди захищена. Якщо неправильно підібрати одяг, то дитина буде відчувати дискомфорт, але різноманітність сліпів вирішує цю проблему.

СКІЛЬКИ Слипів КУПИТИ МАЛЮКОВІ?

Батьки розуміють, що однією парою комбінезонів для зими і літа не обійтися, тому резонно запитують, скільки ж сліпів слід купити. Відразу варто відмовити батьків від ідеї придбати малюкові кілька різних комплектів до моменту народження. Свій перший розмір малюк переросте вже через місяць з моменту народження, тому два-три сліпа він встигне одягнути всього пару раз до того, як потрібно буде замовляти нові.

При ходінні по дитячому магазину обов'язково враховуйте сезонні аспекти. Якщо вдома зберігається висока температура, то краще вибрати 2-3 сліпа з тонкого матеріалу, що пропускає повітря. Один з них буде на дитину, один в запасі, а третій відправиться в прання. Коли в будинку стає прохолодно, а речі сохнуть довго, потрібно докупити кілька сліпів, але не робіть запас, оскільки дитина дуже швидко росте і розвивається.

Комбінезони для дітей до року. Такі сліпи зазвичай мають заклепки і підходять не тільки новонародженим, а й дітям в більш дорослому віці. Складно не використовувати таку зручну одяг після того, як малюк починає самостійно повзати або сідати. Одяг також підійде в тій ситуації, коли сім'я вирушає до лікаря. Виробники пропонують масу варіантів, які відрізняються різними розмірами.

Сліпи для дітей від 2 років. Коли дитина виростає, комбінезони зазвичай стають нічним одягом. Багато малят уві сні скидають ковдру, що загрожує переохолодженням. З цієї причини сліп виступає в ролі піжами, яка забезпечує для дитини необхідний комфорт в будь-який час року, а також позбавляє батьків від ризику, що малюк підхопить застуду.

СЛІП СВОЇМИ РУКАМИ

Виготовити цю популярну одяг можна і своїми руками. Для цього необхідно володіти певними навичками рукоділля, а також мати в своєму розпорядженні:

  • машинку;
  • тканини;
  • ножиці та витратні матеріали.

На поверхню тканини слід перенести елементи викрійки, не забуваючи про необхідність залишити припуски в півтора сантиметра. Після цього беремо ножиці і акуратно вирізаємо частини, після чого здійснюємо їх намітку. Далі переходимо до машинки і виконуємо прострочку виробів, дотримуючись намітки. Коли ці роботи завершені, залишається приділити увагу Обметко країв і пришивання застібки.

Найпростіше впоратися із завданням, використовуючи книгу для шиття. В іншому випадку в якості викрійки можна скористатися вже наявними повзунками і сорочечки. При бажанні можна об'єднати ці речі, щоб отримати недорогий саморобний сліп.

Відгуки про сліпах. Більшість батьків закономірно вважають, що комбінезон є дуже важливим і дуже зручним предметом гардероба, який повинен бути у кожного малюка. Про це свідчать відгуки, які в більшості своїй позитивні. Батьки рекомендують не ризикувати і використовувати якісні сліпи, створені із застосуванням першокласних матеріалів. Це дозволить гарантувати зручність для дитини, від якого багато в чому залежить душевний спокій його батьків. Синтетичні вироби краще не використовувати, тому що вони часто не відповідають вимогам безпеки.

Моделей комбінезонів сьогодні існує величезна безліч. Тому батькам буде нескладно знайти привабливе виріб з красивим кроєм і унікальним дизайном. Для будинку краще використовувати найпростіші вироби, за якими буде легко доглядати. На літній сезон потрібно підібрати полегшені сліпи, в той час як взимку не обійтися без більш теплих моделей. Сподіваємося, що про те, як підібрати сліп, тепер знають усі батьки, які ознайомилися з цією статтею. Використовуючи отриману інформацію, буде просто знайти комбінезон для дитини за розмірами і віком. Якщо ж ви володієте навичками шиття, то зможете порадувати малюка виробом власного виготовлення.