Як колір впливає на психіку дітей

Як колір впливає на психіку дітей
Якщо ви ставитеся до турботливим і уважним батькам, то швидше за все вам доводилося помічати, як впливає певний колір на вашу дитину, у всякому разі на його поведінку в одязі того чи іншого відтінку. Звичайно, звернути на це увагу моментально врят вийти, за даними явищем доведеться поспостерігати. Але прислухаючись до досвіду багатьох фахівців і психологів, можна трошки собі спростити життя і допомогти дитині пристосуватися до зовнішнього світу.

Особливість впливу кольору на дитячу психіку

Одяг, іграшки та супутні предмети побуту повинні бути тих кольорів, які приносять радість і задоволення вашому малюкові. Це твердження, яке підтверджують багато психологів і вчені в усьому світі. Насправді, діти інстинктивно самостійно тягнутися до квітів, які їм приємні і допомагають розвиватися в соціумі. Особливо це стосується малюків, які тільки вчаться пізнавати світ і уважно спостерігають за ним. На сьогоднішній день існує навіть нетрадиційне напрямок в медицині & ndash; кольоротерапія. Вона працює на рівні підсвідомості і досить ефективно впливає на багато життєві функції.

Кольори і відтінки: яке їх вплив на дитячу психіку

Першочергово з чого хочеться почати & ndash; це не варто зациклюватися на даній інформації і перетворювати життя дитини в веселку. Досить правильно сприйняти важливу інформацію і використовувати її в побуті дітей, що буде мати більш істотний вплив.

Білий колір & ndash; це нейтральний колір, який не здатний викликати яскравих емоцій і є відмінним фоном для інших відтінків. Як показує практика, діти до нього ставляться абсолютно нейтрально, але він присутній в гардеробі в істотному кількості. Якщо говорити про білій кімнаті дитини, то, швидше за все цей акцент повинен бути на стелі, щоб створювати відчуття безмежності і простору.

Блакитний & ndash; до недавніх пір, це був виключно чоловічий колір. Але на щастя це змінилося і блакитний відтінок можна бачити в дитячих колекціях, як для хлопчиків, так і дівчаток.

Блакитний відтінок символізує нескінченність, силу і впевненість. Якщо довго дивитися на цей колір, то він викликає умиротворення і дарує спокій. У жаркий літню спеку цей колір є джерелом прохолоди і блаженства. & Nbsp;

Зелений колір & ndash; різноманіття відтінків зеленого кольору просто вражає. Це колір життя, енергії і процвітання. Доведено, що зелений колір допомагає розслабитися, викликати інтерес до пізнання, а також сприяє заспокоєнню. Якщо ваше чадо і без того спокійне, варто зробити акцент на інших кольорах, які володіють більш хвилюючими відтінками, щоб викликати інтерес до життя і руху.

Рожевий & ndash; це колір принцес, у всякому разі, так вважають багато мам. Звичайно, це якийсь стереотип, але з ним ми звикли жити. Насправді рожевий колір дуже благотворно впливає на емоційний стан, піднімає настрій і, в той же час, заспокоює. Люди, які тягнутися до нього творчі особистості, стримані і самокритичні. & Nbsp;

Рожевий має безліч відтінків, прикрасивши якими кімнату, можна домогтися благородного поєднання, який надає позитивний вплив на емоційний стан дитини.

Червоний колір & ndash; це найбільш хвилюючий і розбурхує колір. Він привертає увагу, викликає інтерес, голод і здатний підбадьорити навіть самого спокійного дитини. Червоний & ndash; колір лідерства і енергії. Якщо вам потрібно трохи пожвавити дитини, викликати інтерес до певних речей, додайте в його гардероб червоного кольору і ставлення до багатьох речей з його боку незабаром вас здивує.

Використовувати даний колір варто досить обережно. В інтер'єрі даний відтінок допустимо, але в невеликій кількості, в іншому випадку агресія і постійна збудливість вам забезпечені.

Жовтий колір & ndash; Проте яскравий, ніж попередній, але вплив на емоційний стан дитини має зовсім інше. Цей колір заспокоює, піднімає настрій і здатний позбавити від нудьги. Колір і його відтінки стимулюють психіку дитини до позитивних і радісними емоціями, сприяє навчанню і розвитку інтуїції.

Фіолетовий & ndash; це колір духовного розвитку і спокою. Колір здатний підсилювати інтуїцію і створювати відчуття гармонії. Якщо ви шукайте подібних відчуттів, можна його сміливо додавати в інтер'єр дитячої кімнати.

Бірюзовий & nbsp; & Ndash; творчість, самовираження і гарний настрій цей колір вам точно забезпечить. Колір приємний для сприйняття і прекрасно підходить, як для хлопчиків, так і для дівчаток.

Сірий & ndash; на перший погляд сумовитий і безрадісний, але насправді дуже благотворно впливає на емоційний стан. Цей колір в гардеробі додає впевненості і заспокоює, а в інтер'єрі допомагає зосередитися і нормалізувати стан. Відмінний вибір для дитячої кімнати.

Як правильно використовувати знання про користь конкретного кольору

Як бачите, кольору грають істотну роль в нашому житті, настрої і сприйнятті речей. Виходячи з цього ми, як батьки, можемо в незначній мірі внести певні корективи в настрій, ставлення і біоритми власних дітей.

Щоб зробити все максимально правильно, не поспішайте, придивіться до своїх скарбів, це допоможе вам правильно розставити акценти і не нашкодити при цьому собі і дитині, в першу чергу.