Діти та взуття crocs модно або ризиковано?

Діти та взуття crocs модно або ризиковано?
Батьки докладають великих зусиль для того, щоб забезпечити малюка яскравими, красивими і незвичайними речами. Коли потрібно замовити взуття, слід бути особливо уважними. Вироби повинні бути не тільки привабливими, але і зручними, а головне - гарантувати високий рівень безпеки. У той же час батькам важливо пам'ятати про те, що йти на поводу у примх дитини буде не кращим рішенням, так як це нерідко призводить до абсолютно протилежного результату.
Якісна і практичне взуття. Сьогодні великою популярністю користується бренд сабо, взуття якого особливо затребувана серед маленьких покупців. Вироби відрізняються невеликою масою, а також мають чудову вентиляцію, завдяки чому їм вдається ефективно конкурувати з сандалями і кедами. Візуально таке взуття відрізняється наявністю всіх сучасних трендів. Черевики не страждають від вологи і не втрачають кольору під впливом сонячного світла.
 
Конструкція взуття для дітей відрізняється тим, що виріб буквально обволікає стопу, забезпечуючи для неї чудовий рівень захисту. Вентиляція, яка стала невід'ємною частиною подібного взуття, дозволяє запобігти такий нюанс, як високий ступінь пітливості. Взуття дуже легко зняти і знову надіти, але відмінністю від тапочок є відсутність спеціального фіксатора, який допомагає утримувати стопу.
 
До всіх цих переваг можна додати те, що взуття має надійне фіксатором, завдяки якому стопа утримується в оптимальному положенні протягом усього прогулянки. Додатково бренд користується найрізноманітнішими принтами, тому дітям буде нескладно підібрати для себе відразу кілька цікавих персонажів з мультфільмів. Підсумком такого відповідального підходу є отримання найзручнішою взуття для теплої пори року. Але чи буде вона безпечної для носіння в школі?
 

СТИЛЬНІ Крокс ДЛЯ МАЛЮКІВ

Таке взуття відносно недавно з'явилася в нашій країні, але її вже давно використовують багато дітей на території Америки. Батьки купують подібні речі для того, щоб ходити з малюками по парку, відвідувати супермаркети або відправляти дитину в школу. Крокси стали популярними завдяки небаченого раніше різноманітності кольорів і фактур, починаючи від димчастого і блискучого і закінчуючи яскравим помаранчевим або зеленим. Сьогодні крокси є найпопулярнішим брендом взуття.
 
Масове захоплення продукцією компанії Crocs призвело до того, що багато батьків стурбовані питанням, наскільки безпечним рішенням буде використовувати подібну взуття повсюдно. Чи достатньо ці речі можуть захистити стопу малюка в травмонебезпечних ситуаціях? Чи не є секретом те, що діти в ранньому віці відрізняються особливою рухливістю і активністю. Вони постійно знаходять для себе будь-які розваги, які обов'язково створюють додаткове навантаження на ноги. Тому так важливо знайти надійне взуття, що відповідає за правильну фіксацію. Батьки повинні приділяти ще більше уваги при купівлі нового взуття для маленького непосиди, щоб переконатися в тому, що розмір підібраний відповідний, а конструкція вироби здатна забезпечити для ноги першокласний захист. Важливим є те, наскільки доцільно прийме взуття для поставленої мети.
 
Як вибрати крокси для дитини? Сьогодні є чимало свідчень про те, як малюки, які використовують крокси, раз у раз защемляють пальці на стрічці ескалатора торгового центру або станції метрополітену. Все це призвело до того, що американські служби, які обслуговують метрополітен країни, опублікували звернення до батьків, чиї діти використовують взуття Крокс. Конкретної торгової марки в даному зверненні не називали, але всім і так зрозуміло, про яке бренд йдеться.
 
Ряд відомих зарубіжних експертів відзначає, що крокси для малюків є дуже зручними для використовуватися влітку, але можуть становити певну небезпеку після настання навчального року. В цей час краще використовувати кросівки, які можуть забезпечити повне охоплення ступні. Такий вибір буде не тільки більш практичним, а й підвищить безпеку.

ВЗУТТЯ CROCS ДЛЯ ЛІТА

Вперше моделі такого взуття з'явилися на початку 2000-х, і з того часу сфера їх застосування значно розширилася. Якщо спочатку компанія планувала забезпечити продукцією батьків, чиї діти регулярно катаються на човнах, то в подальшому взуття починають застосовувати повсюдно. Перші пари черевиків були оснащені спеціальним неслизьким протектором, а їх верх був пошитий з водонепроникного матеріалу. Зараз же компанія активно експериментує, застосовуючи найсміливіші поєднання матеріалів і технологій в процесі виготовлення свого взуття.
 
Для дитини, який бачить крокси в магазині, подібна взуття виглядає кращою альтернативою стандартним кедам. Як тільки спекотне літо вступає в свої права, всі малюки прагнуть перевзутися в легкі черевики, які мають чудову вентиляцію. Найбільш зручним в цей час можна назвати тільки пересуванням босоніж.
 
За словами Донни Альфьери, доцента педіатричної медицини, Крокс пропонує відмінну взуття, здатну захистити ніжки малюків краще, ніж звичні сандалі або шльопанці. Конструкція взуття дозволяє створити спеціальну арку, яка підтримує ступню і створює спеціальні подушки, що виконують захисну функцію. Наявність декількох функціональних отворів виключає пітливість і всі ті проблеми, які виявляються при її виникненні.
 
Також брендове взуття має протимікробну дію. З її допомогою вдається знизити небезпеку інфікування шкіри ступні, яка постійно піддається подібному ризику. Crocs Kids сьогодні включає широкий перелік виробів в самих різних колірних палітрах, що дозволяє вибрати модель для вираження індивідуальності дитини. Доповненням до всіх переваг є відмінна підтримка, здатна знизити ймовірність травми голеностопа - однієї з найпоширеніших проблем активних дітей.
 
Але батькам слід обережно ставитися до моди, коли мова заходить про наближення осені та повернення дитини до школи. Коли на спині малюка знову виявиться рюкзак, напівзаходи більше не можна допускати. Частина експертів відзначають, що цей час ідеально підходить для того, щоб ще раз поглянути на актуальність подібного взуття після завершення літнього сезону, а також на необхідність замінити її більш надійним рішенням.
 

КРОКС ДЛЯ ШКОЛИ

Первинною метою створення даного бренду був випуск взуття для човнів, тому слід обов'язково врахувати даний нюанс при покупці нової пари черевиків для свого малюка. Вироби можуть бути неймовірно зручними для того, щоб відвідувати басейн або вийти на пляж, так як черевички просто застебнути і також легко зняти. Але більшість педіатрів приходить до висновку, що для школи подібний вибір буде менш вигідним. Справа в тому, що школа залишається тим місцем, де маляті доводиться регулярно стикатися з збільшеними фізичними навантаженнями. Тому крокси в даній ситуації будуть не найкращим вибором. З настанням нового навчального року краще повернутися до захищеної взуття, яка встигла довести свою ефективність.
 
Тривогу повинна викликати навіть невелика фізична активність, особливо якщо дитина в даний момент знаходиться в кроксах. Справа в тому, що це взуття ніколи не відрізнялася хорошою підтримкою. Під час перерви взуття часто зісковзує, а при відвідуванні тренажерного залу стопа постійно знаходиться в зоні ризику. Навіть під час швидкої ходьби по коридорах малюк ризикує отримати травму, якщо вчасно не змінив крокси на кросівки.
 
Донну Альфьери також турбує небезпека, яку можуть створювати подібні черевики для дітей, які мають їх з початку уроків і аж до повернення додому зі школи. Вона впевнена, що crocs не створені для носіння в школу, тому не слід примушувати дитину використовувати їх кілька годин поспіль. Такі речі можуть стати джерелом ризику, оскільки дитина може втратити рівновагу і отримати серйозну травму в будь-який день, поки він носить черевики в школі.
Директор Томсон однієї зі шкіл Массачусетса зазначає, що в його школі вже кілька років діє заборона на використання взуття типу фліп-флоп або сандалій, а недавно додатково довелося заборонити носити крокси в стінах школи. Також учням заборонено одягати вироби з даного списку під час виконання фізичних вправ на спортивному майданчику або під час занять в спортзалі. Подібне обмеження, за словами Томпсона, було викликано міркуваннями безпеки, що представляє собою кращу міру безпеки для малюків. Також цей захід спрямований на те, щоб полегшити евакуацію зі школи в разі надзвичайної ситуації.
 
Якщо говорити більш зрозумілою мовою, то і дітям, і їхнім батькам необхідно точно розуміти, коли і яке взуття доречно носити. Якщо влітку крокси, які одягають на кілька годин на добу, будуть цілком доречними, то в стінах школи подібне рішення краще не застосовувати, а зупинити вибір слід на зручних кросівках чи кедах.
 
Crocs в школі, як і раніше. Перераховані вище проблеми, які можливі при використанні подібного взуття, не є єдиними. Батькам потрібно пам'ятати, що з настанням чергового навчального року відбуваються помітні зміни погоди. Якщо ви не проживаєте в кліматичному поясі, де завжди спостерігається тепла погода, то взуття для осені повинна стати більш теплою і мати додатковий захист від вологи. Ідеально для подібного періоду підходять демісезонні кросівки.
 
Незалежно від того, йдеться про дощ або сніг, крокси обов'язково промокнути, а значить, їх не можна буде використовувати протягом усього дня занять, оскільки дитина банально ризикує підхопити застуду. Даний аспект є одним з головних для батьків, які ще не вирішили, чи варто їм позбуватися від кроксів з настанням вересня. З тим же успіхом вони можуть відправити в школу малюка не в цьому взутті, а босоніж.
 
Альтернатива сабо. Американські діти звикли використовувати crocs, з цим не можна не посперечатися. Досить поспостерігати за перехожими батьками з дітьми в парку, щоб побачити, що більше половини з них будуть взуті саме в цю взуття. У нашій країні нескладно помітити збільшення попиту на крокси. Для дитини, який часто забуває зав'язати шнурки, така літнє взуття може стати справжньою знахідкою. Проте, потрібно пам'ятати про її сезонності і з настанням холодів слід терміново міняти гардероб, включаючи взуття.
 
Крокси зручні в плані носіння, також вони дозволяють зберегти свіжість в самий жаркий день. Взуття комфортна під час прогулянок на невеликі дистанції і для походу на пляж. Але батьки завжди повинні мати у своєму розпорядженні більш захищеною взуттям, яка обов'язково буде потрібно ближче до кінця року. Альфьери впевнена, що взуття, яка використовується сучасними дітьми, не може мати неякісну підтримку, тому радить купувати черевики відповідно до тієї діяльністю, яку планується виробляти в них. Якщо говорити про дітей, яких відрізняються високою рухливістю і просто не можуть всидіти на місці, то крокси для них будуть не кращим вибором. Для гіперактивних дітей краще використовувати спеціальні спортивні моделі кросівок, створених спеціально для розподілу навантажень і правильної підтримки стопи.
 
Гарна взуття не обов'язково повинна мати шнурки. Цілком можна зупинити свій вибір на кросівках на липучках, якщо малюкові ще складно шнурувати взуття самостійно. У той же час кросівки допоможуть йому під час ходьби, оскільки краще сприймають навантаження. Навіть в разі падіння в них ймовірність отримати травму буде куди нижче. Як тільки малюк зможе самостійно зав'язати шнурки, слід переходити на відповідні кросівки, які забезпечать максимальний захист для щиколотки.

САБО ДЛЯ МАЛЮКІВ

Крокс вдалося в найкоротший час стати затребуваними серед батьків багатьох країн, так як малюкові складно впоратися зі шнурками. Липучка в якості фіксатора не викликає особливих проблем, але і вони не завжди надійно фіксуються дитиною, який бажає вирушити назустріч новим пригодам. В результаті на тілі малюка з'являються нові синці, які змушують зайвий раз замислитися над тим, наскільки правильним був ваш вибір.
 
Сабо відрізняються своєю м'якістю, тому такі черевики сидять дуже комфортно. Дитина не відчуває тяжкості, а яскраві принти так і вимагають, щоб їх розмістили на ніжці. Взуття дуже швидко стає важливою частиною гардеробу модників і модниць. Проте, батькам завжди потрібно ставити на перше місце здоров'я малюка і лише потім розглядати те, наскільки його зовнішній вигляд відповідає сучасним трендам.
 
Магазини дитячого взуття пропонують неймовірне розмаїття кроксів, які відрізняються самими незвичайними квітами і їх поєднанням. Окрасою для черевиків виступають різні застібки, зображення мультгероев та інші декоративні елементи. Тому таке взуття дуже легко знаходить покупців, які не дуже замислюються про здоров'я дитини. Використовуючи рекомендації експертів, буде складно забути про те, коли крокси будуть вигідним рішенням, а коли слід відмовитися від них на користь більш доречних кросівок. Звичайно, для малюка більш вірним вибором стануть такі черевики, ніж сандалі. Тепла пора року передбачає наявність якісної вентиляції, щоб позбутися від пітливості ступні. Виробник приділяє достатньо уваги тому, щоб зробити крокси зручними і довговічними. Але ця літнє взуття ніколи не зможе замінити більш захищені кросівки, створені спеціально для тривалих походів або відвідування школи.